NOTÍCIES i BLOG

 

Quan vam estar a la Fira Indígenes 2018 a Perpinyà vam conèixer una productora de vi de Latour de France que feia uns vins magnífics! Després de provar-los tots, li vam proposar de canviar-ne algun amb els nostres, i li va semblar una bona idea. Va provar els nostres vins i llavors va passar una cosa que ens va sorprendre...

Després d'un estiu desconnectats del món tecnològic, després d'una gran fira H2O a Prenafeta, fa tres dies vam començar la verema! La garnatxa negra de la finca de la Venta començava a estar al punt i vam decidir collir els raïms més madurs per fer un vi blanc de raïm negre (tot i que no sabem el resultat final...!).

Els passats dies 29 i 30 d'abril ens vam reunir uns 90 vinyaters a Perpinyà per compartir i oferir els nostres vins. Podem considerar tot un èxit aquesta segona edició de la Fira Indígenes, amb una organització excepcional i un ambient brutal.

Tornem a anar de fira! Per segon any consecutiu, Perpinyà acollirà la Fira Indígenes, un espai on acollir vinyaters de Catalunya i Occitània, dos territoris units per una llengua, cultura i manera de viure. En esta edició participarem més de 90 artesans del món del vi natural de la Catalunya Nord, Catalunya Sud i Occitània.

El dissabte passat va ser un dia intens: vam començar a les 12h del migdia amb una cata de vins al restaurant del càmping La Corona de Cambrils. Molts dels presents no havien sentit mai a parlar de vins naturals i els hi va agradar molt la descoberta, tant que es van vendre totes les ampolles que portàvem, tot un èxit!...

Ja han passat tres dies des de Vella Terra; hem tornat a casa, visitat la vinya, podat una mica, enviat e-mails i parlat amb amics i coneguts de com va anar la fira. Vella Terra és sens dubte una fira única, en un espai i ambients especials.

El dilluns 12 de febrer se celebra la 3a edició de la Fira Vella Terra, un esdeveniment internacional de vi natural i productes artesans que aplega productors de Catalunya, Espanya, França i Itàlia.